



Nazywana Królową Kiełbas zaskarbiła sobie popularność także za granicą. Kiełbasa o charakterystycznym aromacie czosnku, majeranku oraz dymy wędzarniczego. Smakowita w każdej formie.
Mieszanka szynki wieprzowej (40%) oraz mięsa wieprzowego 60%, peklosól, cukier, przyprawy naturalne w tym pieprz czarny, majeranek, gorczyca, czosnek, papryka słodka. ALERGENY: gorczyca
1 kiełbasa polska ma około 0.205 kg.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1124 kJ/270 kcal, Tłuszcz 20,0 g. w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,1 g, węglowodany 0,5 g, w tym cukry 0,5 g, białko 22,0 g, sól 2,6 g
100 g gotowego produktu otrzymano ze 121,5 g mięsa.
Wędlina ma 1.5 tygodnia przydatności do spożycia od momentu otrzymania.