



Gotowe pęta Kiełbasy Polskiej podpiekamy w celu uzyskania wyjątkowego smaku.
Do produkcji Polskiej pieczonej używamy szynki wieprzowej (40%), oraz (60%) mięsa pochodzącego z karkówki, udźca oraz łopatki wieprzowej. Przyprawy : pieprz, majeranek, gorczyca, czosnek, papryka słodka cukier., sól peklowana.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1160 kJ/279 kcal, Tłuszcz 21,0 g. w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,4 g, węglowodany 0,5 g, w tym cukry 0,5 g, białko 23,0 g, sól 2,7 g,
Z 100 g gotowego produktu otrzymano ze 125,5 g mięsa.
1 kiełbasa polska pieczona ma około 0.155 kg.
Wędlina ma 1.5 tygodnia przydatności do spożycia od momentu otrzymania.